Aansprakelijkheid organisator evenement bij ongevallen

De zomer is voorbij, evenals veel grote evenementen. Denk aan festivals, kermissen, de avondvierdaagse of sportevenementen. Deze evenementen staan garant voor plezier en uitbundigheid. Helaas gaat het ook weleens mis. Zoals bij een sportevenement in Amsterdam. Een 11-jarig jongetje liep bij een stormbaan letsel op aan zijn elleboog en stelde de organisator van het evenement aansprakelijk. Onterecht, vindt de rechter. De organisator heeft het in dit geval goed gedaan.

Voorzorgsmaatregelen organisator evenement

De rechter gaat eerst na of de organisator van het evenement wel voldoende voorzorgsmaatregelen heeft genomen om het ongeval te voorkomen. De stormbaan waarop het 11-jarige jongetje ten val kwam, was geschikt vanaf 7 jaar. Bovendien waren bij de stormbaan voldoende begeleiders aanwezig. De kinderen mochten de baan slechts één voor één betreden, moesten hun schoenen uitdoen en losse spullen (telefoons, brillen, tasjes) van te voren inleveren.

Aansprakelijkheid organisator evenement: uitspraak rechter

Deze voorzorgsmaatregelen waren volgens de rechter voldoende om gevaarlijke situaties op de stormbaan te voorkomen. De organisator van het evenement is dus niet aansprakelijk voor de letselschade van het 11-jarige jongetje. De ouders van de 11-jarige moeten aan de organisator van het evenement proceskosten betalen van € 1.493,–.

Hebt u zelf letsel opgelopen tijdens een evenement en bent u benieuwd of de organisator hiervoor aansprakelijk is? Neem dan contact op met onze letselschadejuristen.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *