Letsel na aanrijding taxi

Wie vergoedt de schade?

Stijn fietst na een gezellig avondje poolen door het drukke stadsverkeer naar huis. Plotseling komt een taxi met een noodgang de hoek omzetten. Stijn moet uitwijken en kan niet voorkomen dat de taxi het achterwiel van zijn nieuwe fiets schampt. Kwaad als hij is besluit hij verhaal te halen bij de roekeloze chauffeur. Fietsend haalt hij de weggereden taxi in en blokkeert de weg. De taxichauffeur is hier echter niet van gediend. In plaats van te remmen, geeft hij extra gas bij. Stijn loopt ernstig letsel op.

Aansprakelijkheid bij aanrijding taxi-fiets

Omdat fietsers zwakke verkeersdeelnemers zijn, worden zij door de wet beschermd: bij een aanrijding met een motorvoertuig is het motorvoertuig in principe volledig aansprakelijk voor de letselschade van de fietser, maar in ieder geval voor 50%. Dit geldt over het algemeen ook als het ongeluk de eigen schuld van de fietser was.

Het moge duidelijk zijn dat Stijn’s ongeval te wijten is aan de taxichauffeur. Stijn kan zijn letselschade (waaronder ook zijn kosten voor rechtsbijstand en smartengeld) verhalen op de (verzekering) van de taxichauffeur. Daarnaast zal de taxichauffeur in dit geval ook strafrechtelijk worden vervolgd.

Ook aangereden door een taxi en letselschade opgelopen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *