Whiplash door kopstaartbotsing: recht op schadevergoeding?

Zondagavond botste door nog onbekende oorzaak een Volkswagenbusje achterop een auto. Het ongeluk vond plaats nabij de kruising van de Haarlemmerweg met de Australiëhavenweg. Het busje belandde door de kopstaartbotsing op z’n kant. De bestuurder van de auto raakte bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen zijn total loss.

Claimen van letselschade bij kopstaartbotsing

De kans op letsel, zoals een whiplash, is na een kopstaartbotsing erg groot. Een whiplash is erg vervelend en kan voor langdurige klachten zorgen.

Volgens de wet is het achterste voertuig in principe aansprakelijk voor de letselschade van de voorste bestuurder. De achteroprijder hield immers onvoldoende afstand op zijn voorganger. Het slachtoffer kan zijn medische kosten, gederfde inkomsten, kosten voor rechtsbijstand, kosten voor een aangepaste werkplek e.d. dus verhalen op de bestuurder van het voertuig dat hem van achter aanreed.

Dit zal alleen anders zijn als de achterste auto kan bewijzen dat het ongeval niet zijn schuld was (bijvoorbeeld wanneer de voorste auto zonder reden plotseling remde).

Kopstaartbotsing gehad?

Bent u betrokken geweest bij een kopstaartbotsing waarbij u letselschade opliep? Wij helpen u graag bij het claimen van uw schade. Neem vrijblijvend contact op.

 

 

 

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *