Aangereden door auto bij oversteken

Aanrijding voetgangerVoetgangers zijn een kwetsbare groep in het verkeer en lopen een groot risico op ernstig letsel na een aanrijding met een motorvoertuig. Als u bij het oversteken wordt aangereden door een auto, of een ander motorvoertuig, komt u er waarschijnlijk niet zonder kleerscheuren vanaf. Omdat voetgangers relatief kwetsbaar zijn, is het wettelijk vastgelegd dat de bestuurder van het motorvoertuig altijd voor minimaal 50% aansprakelijk is.

Als u wordt aangereden bij het oversteken, kunt u dus altijd schadevergoeding claimen bij de aansprakelijke bestuurder. Om maximale schadevergoeding te claimen voor uw letselschade kunt u ons letselschadebureau inschakelen voor rechtsbijstand in Amsterdam en omstreken. Wij stellen de bestuurder aansprakelijk, berekenen de hoogte van uw letselschade en claimen de schadevergoeding bij de bestuurder die aansprakelijk is.

Bent u aangereden bij het oversteken? Doe dan de letselschadecheck of vul het contactformulier in.

Laat uw schade verhalen door een specialist, zodat:

 u geen regels en wetten moet uitpluizen;
u geen juridische discussies met de tegenpartij moet voeren;
u er zeker van bent dat u krijgt waar u recht op heeft.

Direct contact met een letselschadespecialist om te bekijken of u recht heeft op schadevergoeding? Laat dan hier uw gegevens achter en wij bellen u direct terug.

Aangereden op oversteekplaats

Als u wordt aangereden bij het oversteken op een zebrapad of voetgangersoversteekplaats bij (voor u) groen licht, is de bestuurder volledig aansprakelijk voor uw letselschade. U kunt al uw letselschade verhalen op de bestuurder van de auto, brommer of een ander motorvoertuig waardoor u bent aangereden. De hoogte van uw schadevergoeding hangt onder andere af van de ernst van uw letsel, materiële letselschade aan goederen en bijvoorbeeld gemiste inkomsten. Wanneer er ten slotte ook sprake is van psychische schade door het ongeval, dan komt er bovenop de vergoeding voor materiele schade nog een bedrag aan smartengeld.

Aangereden door eigen schuld

In veel verkeerssituaties is het geen uitzondering dat voetgangers oversteken op plekken waar geen zebrapad of voetgangersoversteekplaats in de buurt is. In dit geval is het natuurlijk zaak dat u als voetganger een veilig moment kiest om over te steken. Desondanks is de bestuurder aansprakelijk als u wordt aangereden terwijl u de verkeersregels overtreedt. Een bestuurder van een motorvoertuig wordt namelijk wettelijk geacht om rekening te houden met kwetsbare verkeersdeelnemers, ook als deze zich niet aan de verkeersregels houden. Als u door eigen schuld wordt aangereden door een auto of een ander motorvoertuig, dan is de bestuurder voor minstens 50% aansprakelijk voor uw letselschade. Als u bent aangereden bij het oversteken, doet u er verstandig aan een letselschade expert te consulteren. Ook voor het eerste advies brengen wij u geen kosten in rekening.

Letselschade verhalen na aanrijding

Als u bent aangereden bij het oversteken, kunt u dus altijd schadevergoeding claimen. U kunt uw schadeclaim door ons letselschadebureau laten opstellen zodat u zeker weet dat alle schadeposten gedekt worden. Onze rechtsbijstand kost u niets als de bestuurder volledig aansprakelijk is voor uw letselschade. Wij maken een nauwkeurige berekening van uw huidige en toekomstige schade. U kunt namelijk schadevergoeding claimen voor ziektekosten, nieuwe kleding, arbeidsongeschiktheid, hulp in de huishouding en alle overige kosten die u door het ongeval maakt. Een bijzondere schadepost bij letselschade is smartengeld. Ons letselschadebureau claimt smartengeld als u psychische schade oploopt nadat u bent aangereden bij het oversteken. De bestuurder is dus ook aansprakelijk voor psychische gevolgen van het ongeval zoals angst, depressie, chronische pijnklachten en minder levensvreugde doordat u te maken heeft met lichamelijke beperkingen.

Letselschade Amsterdam

Bent u aangereden bij het oversteken? Dan doet u er verstandig aan om de juridische hulp van ons letselschadebureau in te schakelen. Ook als u medeschuldig bent aan het ongeval, heeft u recht op minimaal 50% schadevergoeding voor uw geleden letselschade. Wij gaan altijd zorgvuldig en grondig te werk zodat u maximale schadevergoeding ontvangt voor uw letselschade. Ten eerste bepalen wij in hoeverre de bestuurder aansprakelijk is voor uw letselschade. Als de bestuurder de snelheidslimiet overtrad op het moment dat u werd aangereden bij het oversteken, dan weegt dit zwaar mee in het vaststellen van de aansprakelijkheid. De eindconclusie is altijd dat de bestuurder aansprakelijk is voor 50 tot 100 % van uw letselschade. Vervolgens bepalen wij de hoogte van uw schadevergoeding op basis van al uw huidige en toekomstige schadeposten. Indien van toepassing berekenen wij ook op hoeveel smartengeld u recht heeft. Het bedrag aan smartengeld komt tot stand door het afwegen van factoren zoals leeftijd, duur van het herstel en bedragen aan smartengeld die in het verleden door rechters zijn toegekend. De laatste stap is het daadwerkelijk claimen van schadevergoeding bij de aansprakelijke partij.

B&O Letselschade letselschadejuristen

Letselschadebureau B&O Letselschade claimt uw schadevergoeding als u bent aangereden bij het oversteken. Onze rechtsbijstand is gegarandeerd kosteloos als de bestuurder volledig aansprakelijk is. Ook als u door eigen schuld bent aangereden bij het oversteken, doen wij er alles aan om maximale schadevergoeding te claimen. Neem vrijblijvend contact op met letselschadebureau B&O Letselschade voor juridische hulp bij letselschade in en rondom Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *