Aangereden door tram, recht op schadevergoeding?

Aangereden door tramDe tram is een veelgebruikt openbaar vervoersmiddel in Amsterdam. Omdat de tram zich midden in het stadsverkeer beweegt, is de kans op verkeersongevallen met andere weggebruikers groter dan bij bijvoorbeeld een trein. Het komt regelmatig voor dat een voetganger, fietser of auto wordt aangereden door een tram. Omdat de tram een bijzonder voertuig is met afwijkende voorrangsregels zal een aansprakelijkheidsonderzoek moeten uitwijzen wie aansprakelijk is voor uw letselschade als u bent aangereden door een tram.

Als u bent aangereden door een tram, kunt u kosteloos de juridische hulp van ons letselschadebureau inschakelen om een schadevergoeding te claimen voor uw letselschade.

Afwijkende voorrangsregels tram

Het spoor van een tram is aangelegd over de reguliere wegen waarop ook fietsers en andere motorvoertuigen rijden. In tegenstelling tot een trein moet de tram dus constant rekening houden met zijn medeweggebruikers. Omdat de tram een bijzonder voertuig is, gelden er enkele afwijkende verkeersregels met betrekking tot het verlenen van voorrang. Overige weggebruikers moeten een tram altijd voorrang geven op gelijkwaardige kruispunten en tijdens het afslaan. Een trambestuurder dient wel te stoppen voor rood licht en voorrangsborden te respecteren. Als u bent aangereden door een tram, zal dus eerst vastgesteld moeten worden of u zich aan de afwijkende voorrangsregels heeft gehouden. Als u niet één van de afwijkende voorrangsregels heeft overtreden, kunt u de trambestuurder aansprakelijk stellen voor uw letselschade en een schadevergoeding eisen.

Aansprakelijkheid na aangereden door tram

Als u als bestuurder van een motorvoertuig buiten uw schuld om bent aangereden door een tram, kunt u de trambestuurder of de vervoersmaatschappij aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Als u als voetganger of fietser bent aangereden door een tram, dan is de trambestuurder voor minimaal 50% aansprakelijk. Een trambestuurder valt ook onder artikel 185 van de wegenverkeerswet en dient extra rekening te houden met zwakke verkeersdeelnemers. Een zwakke verkeersdeelnemer die door eigen schuld is aangereden door tram, heeft vrijwel altijd recht op 50% schadevergoeding. Als u als voetganger of fietser niets te verwijten valt op het moment dat u werd aangereden door een tram, heeft u uiteraard recht op volledige schadevergoeding. Voor zwakke verkeersdeelnemers onder de 14 jaar wordt vrijwel altijd 100% schadevergoeding uitgekeerd.

Schadevergoeding aanrijding tram

Als u bent aangereden door een tram, kunt u ernstige letselschade oplopen waarvoor u een schadevergoeding kunt eisen. Zeker als kwetsbare verkeersdeelnemer kunt u te maken krijgen met een ziekenhuisopname of zelfs blijvende invaliditeit. Ook als automobilist heeft u kans op letselschade nadat u bent aangereden door tram. Veelvoorkomend letsel bij automobilisten is een whiplash. Met name als u van achteren wordt aangereden door tram, kunt u nekklachten ontwikkelen die u zelfs jarenlang kunnen achtervolgen.

De letselschade als gevolg van een aanrijding met een tram heeft vaak meerdere financiële gevolgen waarvoor u een schadevergoeding kunt krijgen als de trambestuurder aansprakelijk is. Medische behandelingen, schade aan goederen en loonderving zijn schadeposten waarvoor u een schadevergoeding kunt eisen. Ten slotte is het mogelijk dat u psychische klachten ontwikkelt nadat u bent aangereden door een tram. In dat geval kunt u ook smartengeld claimen bij de trambestuurder, de vervoersmaatschappij of diens verzekeraar.

Rechtsbijstand aangereden door tram

Het is altijd verstandig om een letselschade expert in de arm te nemen zodat u niet uit het veld wordt geslagen door ervaren vervoersmaatschappijen en verzekeraars. Slachtoffers van letselschade, doordat zij zijn aangereden door tram, lopen zonder juridische hulp het risico een te lage schadevergoeding ontvangen. Dit heeft als gevolg dat u zelf voor een deel van de kosten opdraait die het gevolg zijn van uw letselschade. Als u bijvoorbeeld geen schadevergoeding ontvangt voor loonderving, dan betekent dit dat u structureel inkomen misloopt. Bij volledige arbeidsongeschiktheid heeft dit ingrijpende gevolgen voor misschien wel de rest van uw leven.

Door ons letselschadebureau in te schakelen bent u ervan verzekerd dat alle mogelijke schadeposten worden meegenomen in uw schadevergoeding. Hierbij moet u denken aan hulp in de huishouding, ziektekosten, aanpassingen in uw huis en extra reiskosten. Wij maken tevens een realistische schatting van uw kosten en misgelopen inkomsten in de toekomst zodat u ook later niet in de financiële problemen komt doordat u bent aangereden door een tram. Als de vervoersmaatschappij aansprakelijk is voor uw letselschade, dan is onze rechtsbijstand kosteloos en kunt u rekenen op maximale schadevergoeding en smartengeld.

Letselschadebureau B&O Letselschade claimt schadevergoeding

Letselschadebureau B&O Letselschade verleent gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand als u bent aangereden door tram terwijl de vervoersmaatschappij aansprakelijk is. Wij berekenen uw schadevergoeding en smartengeld en verhalen alle schade op de trambestuurder, de vervoersmaatschappij of diens verzekeraar. Neem vandaag nog contact op als u bent aangereden door een tram in Amsterdam of omgeving.