Aangereden, ik had voorrang

Aangereden voorrangAls u letselschade heeft opgelopen doordat u bent aangereden omdat iemand u geen voorrang verleende, kunt u schadevergoeding eisen van de partij die de aanrijding heeft veroorzaakt. Om schadevergoeding te claimen voor uw letselschade is het mogelijk om de claim direct bij de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke bestuurder in te dienen.

Het is te allen tijde raadzaam om uw schadevergoeding door een letselschadebureau te laten berekenen, zodat u zeker weet dat u alle kosten vergoed krijgt. Ons letselschadebureau staat u kosteloos bij in Amsterdam of omstreken als u bent aangereden terwijl u voorrang had en u hierbij letselschade hebt opgelopen.

Krijg ik altijd 100% schadevergoeding?

Bent u aangereden terwijl u voorrang had, dan is de tegenpartij aansprakelijk. Als u niets te verwijten valt, krijgt u 100% van uw letselschade vergoed. Er bestaat echter een kans dat u voor een deel van uw eigen letselschade aansprakelijk wordt gesteld. Stel dat u op het moment van de aanrijding, waarbij u geen voorrang kreeg, te hard reed of uw gordel niet droeg, dan kan de tegenpartij deze feiten tegen u gebruiken om u een deel van de letselschade zelf te laten betalen. U kunt de onderhandelingen over uw deel van de aansprakelijkheid laten voeren door ons letselschadebureau. Onze letselschade experts zorgen ervoor dat u maximale schadevergoeding ontvangt voor uw letselschade en dat het percentage waarvoor u zelf aansprakelijk bent tot een minimum wordt beperkt.

Schadeposten na aanrijding

Als u bent aangereden omdat een medeweggebruiker u geen voorrang heeft verleent, kunt u te maken krijgen veel schadeposten. U kunt schadevergoeding eisen voor alle kosten die u maakt naar aanleiding van de aanrijding waarbij de aansprakelijke partij u geen voorrang verleende. Om er zeker van te zijn dat er geen enkele schadepost vergeten wordt, kunt u ons letselschadebureau inschakelen om de schadeposten vast te stellen en de hoogte van uw schadevergoeding te bepalen.

Medische kosten

Als u letsel heeft opgelopen na een aanrijding doordat iemand u geen voorrang heeft verleend, dan moet u misschien opgenomen worden in het ziekenhuis of in behandeling bij een fysiotherapeut voor uw whiplash klachten. Ook een rolstoel of andere medische hulpmiddelen zijn medische kosten waarvoor u een schadevergoeding kunt eisen. Het eigen risico dat u moet betalen aan uw zorgverzekeraar is ook voor rekening van de aansprakelijke partij, aangezien u deze uitgave niet zou hebben zonder de aanrijding.

Misgelopen inkomsten

Omdat de aansprakelijke partij een aanrijding heeft veroorzaakt door u geen voorrang te verlenen, kunt u misschien een periode niet werken. In het ergste geval raakt u arbeidsongeschikt en keert u nooit meer volledig terug op de arbeidsmarkt. Dit betekent dat u inkomen misloopt, ook wel loonderving genoemd, en in de financiële problemen kunt raken. Meestal wordt u bij ziekte volledig of gedeeltelijk doorbetaald door uw werkgever, maar na twee jaar is de werkgever vrijgesteld van loondoorbetaling. Afhankelijk van de duur van uw arbeidsongeschiktheid kunt u eisen dat uw loon wordt aangevuld tot 100% of volledig betaald wordt als u uw baan bent verloren als gevolg van uw letselschade.

Verlies van arbeidsvermogen

Bij het berekenen van verlies van arbeidsvermogen worden niet alleen uw misgelopen inkomsten meegeteld op basis van uw laatstverdiende loon, maar ook wat u in de toekomst had kunnen verdienen door bijvoorbeeld een aanstaande promotie. Als een arts in opleiding wordt aangereden, terwijl hij voorrang had, ernstig letsel oploopt en daardoor zijn carrière als arts niet kan beginnen, zal dit gevolgen hebben voor zijn toekomstige inkomen. Het verschil tussen het salaris van een arts en het inkomen dat hij na het ongeval wel weet te genereren is het verlies van arbeidsvermogen. U kunt hiervoor een schadevergoeding eisen van de aansprakelijke partij die u geen voorrang heeft verleend.

Extra reiskosten

Misschien is uw auto total loss verklaard nadat u bent aangereden terwijl u eigenlijk voorrang had. Dan zult u een vervangende auto moeten regelen of voorlopig met het openbaar vervoer moeten reizen. Daarnaast heeft u ook extra kosten als u voor medische behandelingen naar verder gelegen ziekenhuizen moet afreizen. Alle extra reiskosten die u maakt als gevolg van de aanrijding, waarbij de tegenpartij u geen voorrang heeft verleend, kunt u vergoed krijgen van de aansprakelijke partij.

Waardeloos geworden kosten

Het is mogelijk dat u maandelijkse kosten heeft die door uw letsel waardeloos zijn geworden. Als u door een gebroken been of blijvende invaliditeit niet meer kunt sporten, zit u nog wel opgescheept met de maandelijkse kosten van de sportschool. Alle nutteloze kosten kunt u als schadepost opvoeren en claimen bij de aansprakelijke partij die verzuimd heeft om u voorrang te verlenen.

Kosten letselschadebureau of letselschade advocaat

De bestuurder die u geen voorrang heeft verleend en derhalve aansprakelijk voor uw letselschade, is wettelijk verplicht om de kosten van uw rechtsbijstand te vergoeden. De juridische dienstverlening van ons letselschadebureau of een letselschade advocaat kost u dus niets en wordt direct doorberekend aan de aansprakelijke partij die de aanrijding heeft veroorzaakt.

Overige schadeposten

Geen enkele aanrijding is hetzelfde en het hangt sterk af van uw omstandigheden met welke schadeposten u te maken krijgt na een aanrijding terwijl u voorrang had. In de regel komt het erop neer dat de aansprakelijke partij alle extra kosten moet vergoeden die u maakt als gevolg van het ongeval. Ons letselschadebureau zal nauwkeurig vaststellen welke schadeposten u heeft door het ongeval en hiervoor schadevergoeding claimen bij de tegenpartij.

B&O Letselschade

De letselschadejuristen en -experts van B&O Letselschade zijn gespecialiseerd in het vaststellen van schadevergoedingen en het claimen van letselschade. De kwaliteit van onze dienstverlening is gewaarborgd door het keurmerk van het Register Letselschade. Bent u aangereden, had u voorrang en heeft u hierdoor letselschade opgelopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand in Amsterdam of omstreken.