Aanrijding in de file, afwikkeling letselschade

Aanrijding fileDe Nederlandse ochtend- en avondspits is de laatste jaren steeds drukker geworden en leidt tot steeds meer en langere files. Afgezien van het tijdsverlies zorgt een file ook vaak voor gevaarlijke situaties. Files ontstaan soms vrij plotseling waardoor een kort moment van onoplettendheid een ernstige aanrijding kan veroorzaken. De schrik is vaak het grootst bij de automobilist die van achteren wordt aangereden in een file. Vaak komt de aanrijding als een totale verrassing, waardoor het slachtoffer geen tijd heeft om zich schrap te zetten om een whiplash te voorkomen.

Ook als het slachtoffer de aanrijding ziet aankomen, kunnen de gevolgen desastreus en traumatisch zijn. Terwijl u een ander voertuig met te hoge snelheid ziet naderen is er niets wat u kunt doen om een aanrijding in de file te voorkomen. In een file bent u immers volkomen machteloos doordat u geen ruimte heeft om uit te wijken en slechts kunt hopen dat u er met zo min mogelijk letselschade van af komt.

Als u letselschade heeft opgelopen na een aanrijding in de file, dan heeft u waarschijnlijk recht op schadevergoeding. Meestal is degene die u van achteren heeft aangereden in de file aansprakelijk voor uw letselschade. Na een aanrijding kunt u bij ons terecht voor:

gratis hulp bij letselschade in Amsterdam en omgeving
Hulp van een letselschadekantoor met keurmerk van het Register Letselschade
 Betrokken belangenbehartigers met vele jaren ervaring

Neem contact met ons op via 085 8771 774 of vul het contactformulier in.

Schadeformulier invullen na aanrijding file

Na een aanrijding in de file moet u het Europees Schadeformulier ter plaatse invullen en zoveel mogelijk gegevens verzamelen van betrokken partijen en getuigen. Let er hierbij wel op dat u een veilige plek uitkiest om het schadeformulier in te vullen, gegevens uit te wisselen en foto’s te maken van de verkeerssituatie vlak na de aanrijding.

Het is van belang om het schadeformulier zo adequaat en compleet mogelijk in te vullen, omdat de gegevens hierop later gebruikt kunnen worden om toedracht en aansprakelijkheid van de aanrijding te bepalen. Als alle gegevens kloppen, dan kunt u het formulier ondertekenen. Door het formulier te ondertekenen bevestigt u dat de gegevens kloppen, u bekent hiermee nooit schuld.

Bezoek binnen een week uw huisarts

Na een aanrijding in de file loopt u risico op lichamelijk letsel. Met name whiplash klachten komen heel vaak voor na een aanrijding in de file. De eerste symptomen van een whiplash verschijnen vaak direct na de aanrijding, maar kunnen ook pas dagen later tot uiting komen. Het is verstandig om bij het geringste vermoeden van een whiplash zo snel mogelijk na de aanrijding een bezoek te brengen aan uw huisarts om de klachten te onderzoeken en te registreren.

Op de eerste plaats is het van belang dat u na een aanrijding de medische hulp krijgt die u nodig heeft om uw herstel te bespoedigen. Daarnaast is medische registratie van uw whiplashklachten van belang bij het claimen van schadevergoeding. Als u niet binnen een week na de aanrijding naar uw huisarts bent geweest met uw whiplash klachten, dan kan de verzekeraar betwisten dat uw klachten door het ongeval zijn veroorzaakt. Dit kan dus grote negatieve gevolgen hebben voor uw schadevergoeding.

Letselschadebureau inschakelen

Ons letselschadebureau kan u juridisch bijstaan bij de afwikkeling van uw letselschade na een aanrijding in de file. Als een andere partij aansprakelijk is voor uw letselschade, dan is onze rechtsbijstand zelfs gratis. Na een aanrijding van achteren is de bestuurder van het achterste motorvoertuig wettelijk aansprakelijk, tenzij hij kan aantonen dat er sprake is van overmacht.

Bij een kettingbotsing, waarbij altijd meerdere voertuigen betrokken zijn, kan elk slachtoffer zijn schade claimen bij de bestuurder die hem van achteren heeft aangereden in de file. Bij een kettingbotsing kan dit betekenen dat u aansprakelijk bent voor de letselschade van de inzittenden van het voertuig voor u en dat u uw letselschade kunt claimen bij de bestuurder van het voertuig achter u in de file.

De afwikkeling van letselschade na een aanrijding in de file kan behoorlijk ingewikkeld zijn, zeker als er meerdere partijen bij de aanrijding betrokken zijn. Het is goed mogelijk dat u op een gegeven moment de bomen in het bos niet meer ziet in het juridische oerwoud van regels, wetten en procedures. Het is daarom verstandig om na een aanrijding in de file een professionele letselschade expert in te schakelen

Letselschade verhalen op aansprakelijke partij

Voordat ons letselschadebureau de letselschade gaat verhalen op de tegenpartij, moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. Wij doen een aansprakelijkheidsonderzoek met behulp van het schadeformulier, getuigenissen en ander verzameld bewijsmateriaal op de plaats van het ongeluk. Na het aansprakelijkheidsonderzoek stellen wij de tegenpartij geheel of gedeeltelijk aansprakelijk voor opgelopen letselschade na een aanrijding in de file.

Nadat de tegenpartij aansprakelijk is gesteld, bepalen wij de hoogte van uw schadevergoeding aan de hand van al uw schadeposten. Samen met medische experts inventariseren wij al uw huidige kosten en maken wij een schatting van de schade die u in de toekomst nog te wachten staan. Hierbij kunt u denken aan de behandeling van whiplash klachten, uw misgelopen inkomen door (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid en het verlies van no-claim.

Ten slotte dienen wij een schadeclaim in bij de aansprakelijke partij. Bij psychische schade of gederfde levensvreugde voegen wij ook smartengeld toe aan de schadeclaim. Als de aansprakelijke partij weigert om uw kosten te vergoeden, kan een letselschade advocaat worden ingeschakeld om een rechtszaak te starten. Het werk van ons letselschadebureau is pas gedaan als uw schadevergoeding op uw bankrekening staat.

B&O Letselschade

B&O Letselschade draagt keurmerk van het Register Letselschade en is landelijk actief in het verlenen van juridische bijstand bij letselschade. Als iemand anders aansprakelijk is voor uw letselschade, dan garanderen wij gratis rechtsbijstand. Onze letselschade experts hebben ruime ervaring in de afwikkeling van letselschade door een aanrijding in de file en claimen maximale schadevergoeding. Heeft u letselschade opgelopen na een aanrijding in de file? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke afspraak bij u thuis in Amsterdam en omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *