Brommerongeluk: aanrijding brommer of scooter

BrommerongelukDe gevolgen van een brommerongeluk zijn meestal niet gering. Slachtoffers van een brommerongeval hebben het vaak erg zwaar. Niet alleen lichamelijk en geestelijk, maar ook juridisch krijgen zij het vaak lastig. Indien u betrokken bent geraakt bij een brommerongeluk en de mogelijkheden van een schadevergoeding wilt bekijken, dan helpen onze letselschade-experts u graag verder. Wij kunnen u met raad en daad bijstaan. En, in vrijwel alle gevallen is onze rechtsbijstand kosteloos voor slachtoffers van een brommerongeluk.

De gevolgen van een brommerongeluk

Tegenwoordig maken veel mensen in het dagelijkse verkeer gebruik van een brommer. Het is natuurlijk ook een ideaal vervoermiddel. De brommer kan overal tussendoor, is niet moeilijk te berijden en hoeft niet te zoeken naar een parkeerplek. De berijder van de brommer is helaas wel kwetsbaarder in het verkeer, omdat deze bij een aanrijding met auto of andere scooter maar beperkt beschermd is. Statistisch gezien is de kans op letselschade als gevolg van een brommerongeluk een stuk groter, dan letselschade door een auto-ongeluk. Wie op een brommer wordt aangereden, loopt vaak al snel één van de volgende verwondingen op:

  • Hoofdletsel
  • Botbreuken
  • Kneuzingen
  • Whiplash

Een goede helm en veiligheidskleding zijn belangrijke voorzorgsmaatregelen. De helm is verplicht, veiligheidskleding niet. Dit laatste is jammer, omdat goede kleding tijdens een aanrijding op de brommer letselschade kan beperken. Vrijwel ieder letsel als gevolg van een brommerongeluk brengt extra kosten met zich mee. In sommige gevallen (bij ernstig letsel) kunt u zelfs te maken krijgen met verlies van inkomen.

Wie moet letselschade door brommerongeluk vergoeden?

Letselschade als gevolg van een verkeersongeval moet altijd door de veroorzaker worden vergoed. Dit geldt ook bij een brommerongeluk. Meestal krijgt u dan met de verzekeringsmaatschappij van de schuldige te maken. En daar begint het probleem. Verzekeringsmaatschappijen doen vrijwel altijd moeilijk over aansprakelijkheid. Standaard stelt men dat u als brommerrijder vast te hard heeft gereden en/of niet voldoende hebt opgelet. Daarbij geldt; hoe jonger u bent, hoe sneller deze argumenten worden aangevoerd.

Verzekeraars proberen alles te doen om onder het uitkeren van uw letselschade als gevolg van het brommerongeluk uit te komen. Daarom is het van groot belang dat u zo snel mogelijk juridische hulp inschakelt, zodat u zichzelf niet te kort doet.

Waaruit bestaat letselschadevergoeding?

Wanneer u letselschade oploopt als gevolg van een brommerongeluk, dan wilt u deze schade vanzelfsprekend van de tegenpartij vergoed hebben. Welke schade kunt u verhalen? Met andere woorden, waaruit kan uw letselschadevergoeding bestaan?

  • Extra kosten, zoals medische kosten of kosten huishoudelijke hulp.
  • Inkomensschade, ofwel verlies aan inkomen, omdat u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt door het brommerongeluk.
  • Smartengeld, ofwel een financiële compensatie voor gederfde levensvreugde.
  • Juridische kosten, ofwel ons honorarium.

Juridische hulp letselschadebureau na brommerongeluk

Als u met de brommer bent aangereden en letselschade heeft opgelopen, is het logisch dat u deze schade bij de veroorzaker gaat claimen. Letselschadebureau B&Jkan u daarbij helpen. In negen van tien gevallen kost u dat verder niets. De Nederlandse wet schrijft namelijk voor dat de voor uw aanrijding aansprakelijke partij voor u eveneens de kosten van juridische bijstand moet vergoeden. Dit betekent dat ons honorarium een apart onderdeel van de totale schadevergoeding is. Wij kunnen onze kosten dus ook op de tegenpartij verhalen, waardoor onze hulp voor u volledig gratis is. Uiteraard zorgen wij vooraf voor een duidelijke, schriftelijke kostengarantie, zodat u weet waar u aan toe bent.

Aangereden op de brommer of scooter en nu letselschade?

Bent u betrokken geweest bij een brommerongeluk en heeft u als gevolg van het ongeval letselschade opgelopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u adviseren en desgewenst alles uit handen nemen met betrekking tot het claimen van schadevergoeding. U kunt ons zowel telefonisch als per e-mail en via de website bereiken. Een helder en deskundig advies verplicht u bovendien tot niets!