Letselschade claimen; wat betekent het?

Letselschade claimenLetselschade claimen betekent niets anders dan geld eisen voor schade die u hebt opgelopen. Wie letselschade heeft opgelopen wil geld vorderen van degene die de schade heeft veroorzaakt. Meestal is het de verzekeraar van de tegenpartij die de schadevergoeding betaalt. In de praktijk valt het claimen van letselschade niet altijd mee. Daarom is het raadzaam een deskundige letselschadespecialist in te schakelen. Letselschadebureau B&O Letselschade is zo’n specialist en helpt u gratis bij letselschade in Amsterdam.

Wanneer kan ik letselschade claimen?

In beginsel moet u bij de aansprakelijke partij uw letselschade claimen. De aansprakelijke partij, ofwel de veroorzaker, dient in principe alle schade die u lijdt te vergoeden. Wanneer u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval met een motorvoertuig, dan kunt u zich direct tot de verzekeraar van de veroorzaker wenden. U kunt uiteraard niet zomaar iemand aansprakelijk stellen voor letselschade. U moet namelijk bij de verzekeraar wel de betrokkenheid van de veroorzaker kunnen aantonen, evenals diens aansprakelijkheid.

Letselschade claimen blijkt in de praktijk vaak tot veel getouwtrek te leiden, zeker als u dit zelf probeert. U kunt het beste een letselschadebureau inschakelen die u helpt bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en die claimt waar u recht op heeft. Woont u in de regio Amsterdam en wilt u letselschade claimen? Bel dan gerust voor vrijblijvend advies. Het kost u niets.

Letselschade claimen; wat kan ik vorderen?

Alle schade die u lijdt, dient de aansprakelijke tegenpartij of diens verzekeraar te vergoeden. U kunt dus alle letselschade claimen. Hierbij kunt u denken aan:

  • Schade aan uw auto, fiets of motor.
  • Extra medische kosten, omdat u misschien een tijdje in het ziekenhuis moet verblijven of in een revalidatiecentrum. Ook krijgt u te maken met extra kosten wanneer speciale medicijnen niet worden vergoed.
  • Extra reiskosten. U moet misschien wekelijks naar het ziekenhuis reizen, omdat u onder behandeling van een arts bent komen te staan.
  • Extra kosten voor bijvoorbeeld (tijdelijke) huishoudelijke hulp, omdat u door het ongeval in uw huis en/of tuin niet alles meer zelfstandig kunt doen.
  • Inkomensderving. Het kan gebeuren dat u tijdelijk niet kunt werken. In sommige gevallen kunt u zelfs arbeidsongeschikt raken. U lijdt dan verlies aan inkomen. Dit kunt u als letselschade claimen bij de aansprakelijke tegenpartij.
  • Smartengeld. Het kan zijn dat u bepaalde dingen na het ongeval niet meer kunt doen, dingen die u voor het ongeval nog wel kon doen. Dit kan psychisch een flinke impact op uw leven veroorzaken. U kunt dan schadevergoeding voor gederfde levensvreugde als zijnde letselschade claimen, ofwel smartengeld.

Wilt u letselschade claimen, dan is het van groot belang dat u zich door deskundige mensen laat bijstaan. Neem daarom gerust contact op met onze letselschade experts. Wij staan u bij in Amsterdam kunnen al uw letselschade claimen, terwijl u zich richt op uw herstel.

Letselschade claimen; hoe hoog zijn de bedragen?

De hoogte van de schadevergoeding hangt van verschillende factoren af. Bij het claimen van letselschade wordt er altijd rekening gehouden met onder meer:

  • De aard en de ernst van het letsel dat u hebt opgelopen
  • De mate van uw arbeidsongeschiktheid
  • De duur van uw herstelproces

Letselschade claimen? Goede juridische hulp is onmisbaar

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval en letselschade hebt opgelopen, denkt u vaak niet direct aan letselschade claimen. Het is echter van groot belang dat u hier niet te lang mee wacht. U dient dan de veroorzaker aansprakelijk te stellen en goed bedacht te zijn op de vele factoren die meespelen bij letselschade claimen. Factoren waar slachtoffers doorgaans geen weet van hebben. Juist daarom is het verstandig om u bij te laten staan door een specialist als een letselschadeadvocaat of -expert.

Restloos hersteld? Ook dan is juridische hulp een must!

Laat u eveneens bijstaan door deskundige hulp wanneer u in de veronderstelling bent restloos hersteld te zijn, met andere woorden als u meent volledig hersteld te zijn. Niet zelden komt het voor dat medisch adviseurs van verzekeringsmaatschappijen uw letsel en herstel vanuit een andere hoek bekijken dan de medisch adviseurs die voor slachtoffers optreden. Eerstgenoemden zullen sneller van mening zijn dat u als slachtoffer restloos hersteld bent en u ook in de toekomst geen risico meer loopt. De laatstgenoemden kijken altijd of er risico’s zijn die blijven bestaan. Wanneer zij letselschade claimen, zullen zij ervoor zorgen dat dit risico eveneens wordt afgedekt.

Bent u betrokken geweest bij een ongeval en hebt u letselschade opgelopen? Dan hebt u recht op een schadevergoeding. Wilt u letselschade claimen? Dan is goede juridische hulp onmisbaar. Neem bij letselschade in Amsterdam daarom vrijblijvend contact met ons op.